U velikom gradu je teško naći male prodavnice za svaku preporuku van glavnih pešačkih zona i šoping ulica, ali zato organizovane šoping ture vode posetioce Beča do skrivenih prodavnica u sporednim ulicama Austrijske prestonice.

Šoping tura „7tm“ upućuje posetioce u modnu i dizajnersku scenu 7.bečkog okruga koji je trenutno stecište aktuelnih modnih trendova. Ljubitelji mode ovde mogu naći mnogobrojne prodavnice odeće, obuće i modnih dodataka svih stilskih pravaca. Iskusni stilisti vode šoping turu koja traje između dva i tri sata, a predviđena je za maksimalno osam osoba.

www.7tm.at

Na programu ture „Šoping sa Lusi!“ nalaze se 1. i 7. Bečki okrug. Lusi na šarmantan i zabavan način otkriva posetiocima manje poznate prodavnice i upoznaje ih sa bečkim dizajnom i rukotvorinama. Od nakita, preko mode, do nameštaja i kozmetike, Lusi nudi sveobuhvatni šoping program koji uključuje i kulinarski doživljaj, degustaciju marmelada, čokolada ili sirćeta. Ture sa Lusi traju tri sata i prilagođene su interesovanjima učesnika koji dobijaju i specijalne popuste u prodavnicama koje obilaze.

www.shoppingwithlucie.com

Voditeljka Kati Cimerman priređuje turu „Atraktivni u Beču“ („Fesch inside Wien“) i otkriva različite prodavnice, lokalne modne ateljee, kao i svoje preporuke. U okviru luksuznog šopinga posećuju se ekskluzivne prodavnice u centru grada, a organizovana je i poseta kući „Šusterman & Borenštajn“ („Schustermann & Borenstein“). Ovaj „šoping hram“ nudi veliki broj artikala različitih svetskih dizajnera po specijalnim cenama, ali je dostupan samo članovima. Tura sa Kati Cimerman traje od tri sata, a po želji u ponudi se nalaze i usluge iznajmljivanja limuzina.

www.feschinside.wien