Da li Vas često muči osećaj nervoze pred putovanje i preispitivanje da li je sve spremno: avio karta, vaučer za hotel, rent a car, zdravstveno osiguranje; koliko je smeštaj udaljen od mesta na kom imam sastanak?; koliko prtljaga smem da ponesem?; da li ću imati vremena da malo vidim grad i šta mogu da obiđem za tako kratko vreme?; da li imam rešen prevoz do aerodroma? Ako je odgovor pozitivan, možda Vam je potrebna pomoć Travel advisor-a, odnosno, savetnika za putovanja.

Savetnici za putovanja predstavljaju jedan od savremenih oblika svima dobro poznatog zanimanja turističkog agenta, s tim što oni ne moraju nužno biti zaposleni u velikim turističkim agencijama, već mogu biti samostalni ili raditi u firmi koja zapošljava svega nekoliko ljudi. Savetnici za putovanja su mahom iskusni agenti koji su svoju karijeru i iskustvo stekli u turističkoj branši, pa su, u nekom trenutku, rešili da svoje znanje iskoriste za pokretanje sopstvenog malog biznisa.

U svakom momentu nas možete kontaktirati [email protected] i dobiti vašeg ličnog savetnika za putovanja 🙂

Da li nam je i zašto u životu potreban savetnik za putovanja?

Odgovor na ovo pitanje je vrlo jednostavan. Na prvom mestu, potreban nam je zbog nedostatka vremena neophodnog da se putovanje dobro osmisli i pripremi, a na drugom mestu, zbog nedostatka iskustva i želje za uštedom.

Iako je u današnje vreme sve jednostavnije kreirati sopstveni turistički aranžman uz pomoć interneta, sklapanjem slagalice od avio karata, hotelskih vaučera, ulaznica i ostalih putnih neophodnosti, u praksi se pokazuje da, po dolasku na destinaciju, ljudi često shvate da se spojevi između komadića puzli baš i ne uklapaju onako kako su oni to zamislili ili očekivali, da su neke komadiće zaboravili ili pogrešno procenili.

Tada nastaju izazovi i dodatni troškovi sa kojima moraju sami da se suoče, na licu mesta. Takođe, važno je napomenuti i činjenicu da poslove vezane za pripremu službenih putovanja kod nas još uvek obavljaju sekretarice ili priučene osobe zaposlene u firmi, koje nemaju pristup B2B platformama za rezervacije avio karata i hotela, i nedostaje im znanje i iskustvo neophodno da se putovanje zaista kvalitetno osmisli i pripremi, i to po najboljoj mogućoj ceni. Na primer, među njima još uvek vlada zabluda da je Booking.com mesto na kojem su cene hotelskog smeštaja najniže.

Iskusni putnici često kažu da kao što svako ima svog zubara, frizera i advokata, treba da ima i nekoga ko će mu pomagati kada su u pitanju putovanja

Agenti koji posluju kao savetnici svoje usluge naplaćuju prema utvrđenom cenovniku, pružaju personalizovane usluge i brzo odgovaraju na upite, što danas omogućava elektronska komunikacija putem live-chat platformi i društvenih mreža (facebook, instgram). Najvažnije je da klijent dobije sve informacije brzo, sažeto, jasno, i bez skrivenih detalja.

Srećan put želi Vam Bookiraj.com – Vaši savetnici za putovanja!